Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

Blue Heron Araştırma Gemisi, Cleveland Limanına Demirledi

Geçen sonbaharda zararlı algleri gözlemlemek üzere yola çıkan Blue Heron adlı araştırma gemisi, teknik bir arıza nedeniyle ABD, Cleveland limanına demirlemek zorunda kaldı. Bakım için sudan çıkarılan geminin dümen bölgesinde, katrana benzeyen siyah bir madde fark edildi. Kaptan Rual Lee, maddeden ilk kez kuru bakım sırasında haberdar oldu ve gözle görülmesi zor olan bu bulgunun, normal koşullarda fark edilemeyeceğini söyledi.

DNA’sı Bilinmeyen Bir Canlıya Ait Olabilir

Minnesota Üniversitesi Duluth Yer Gözlem Laboratuvarı (LLO) ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden uzmanlar, örneği laboratuvarda incelediklerinde büyük bir sürprizle karşılaştı. Yapılan genetik analizlerde yaklaşık 20 farklı DNA dizisi tespit edildi. Bunların çoğu bilinen türlerle eşleşirken, birkaç tanesi mevcut bilimsel veritabanlarında hiçbir örnekle örtüşmedi. Uzmanlar, bu dizilerden birinin tamamen yeni bir türe ait olabileceğini belirtiyor.

Araştırmanın başında bulunan biyolog Dr. Cody Sheik, “Başlangıçta hiçbir biyolojik bulgu elde edemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ancak hem DNA hem de biyokütle bakımından şaşırtıcı derecede canlı bir maddeyle karşılaştık” diyerek maddenin bir tür tek hücreli organizma olabileceğine dikkat çekti.

“Yeni Bir Türün Eşiğinde Olabiliriz”

Söz konusu maddenin yanıcı olmadığı ve su yüzeyinde parlama oluşturmadığı bilgisi de bilim insanlarının ilgisini çeken detaylar arasında yer aldı. İlk incelemelere göre bu madde, doğal ortamlarda nadir rastlanan bir yapıya sahip ve kimyasal özellikleri hala araştırılıyor.

“ShipGoo1” adı verilen bu gizemli yapının ne olduğu, dünya dışı bir yaşam formu olup olmadığı ya da yeni bir mikrobiyolojik türü mü temsil ettiği, yapılacak ileri seviye analizlerle netlik kazanacak. Ancak bilim insanları şimdiden bu keşfin mikrobiyoloji ve astrobiyoloji açısından potansiyel olarak çığır açabilecek bir gelişme olabileceğini dile getiriyor.

Related Posts

Mars’tan gelen en ağır taş satışa çıkıyor: Fiyatı 4 milyon dolar olabilir

Dünya’da bugüne kadar bulunan en ağır Mars kökenli göktaşı, bu ay sonunda Sotheby’s müzayede evinde açık artırmaya çıkıyor. 24,67 kilogramlık bu devasa taşın fiyatı 4 milyon dolara kadar çıkabilir.

Bilim adamlarından büyük başarı: Deniz örümceğinin şifresi çözüldü

Deniz örümcekleri, örümcek ve akreplerle aynı aileden gelen, ancak onlardan oldukça farklı görünen deniz canlıları. Pycnogonum litorale türü üzerinde çalışan Viyana Üniversitesi ile Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırmacıları, bu canlıların gen …

Mattel ve OpenAI arasında işbirliği doğuyor! Bu çocukları olumsuz etkiler mi?

Barbie’nin üreticisi ve OpenAI arasındaki işbirliği, sohbet botu psikozuna ilişkin endişelerin ortasında geldi.

Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

Ortaya çıkarılan yeni veri sızıntısı, çok sayıda platformdaki 16 milyar kullanıcının giriş bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Google ve Apple başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya hesabının da içinde olduğu bu sızıntıda iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayan hesapların daha yüksek tehdit altında olduğu vurgulandı.

Evrenin sonu nasıl olacak? Büyük donma mı, büyük çöküş mü?

Evrenin nasıl sonlanacağına dair uzun süredir kabul edilen görüşler değişiyor. Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza dek genişlemek yerine, bir gün kendi içine çökerek başka bir “Büyük Patlama” ile sona erebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

Dünya üzerindeki her canlı aynı basit kuralı izler! İşte çığır açan araştırmadaki o kural…

Gezegenimizi saran 300 bini aşkın canlının dağılımını mercek altına alan bu çığır açan araştırma, yaşamın kaotik değil aksine öngörülebilir bir düzen izlediğini ortaya koyuyor: Türler, her biyobölgede küçük “çekirdek alanlar”da yoğunlaşıyor ve bu merkezlerden uzaklaştıkça sayıları hızla azalıyor.