Burdur Gölü’nde Köpüklenme: Normal Bir Durum

Burdur Gölü’nde Köpüklenme Görüldü, Uzman İncelemesi

Son zamanlarda su seviyesi hızla azalan ve ciddi kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü‘nde sahilde köpüklenme meydana geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, durumun endişe verici olmadığını belirterek, “Burdur Gölü için normal bir durum” dedi.

Köpüklenme Doğal Bir Süreç Olabilir

Burdur Gölü sahilinde bazı noktalarda gözlemlenen köpüklenme hakkında konuşan Prof. Dr. İskender Gülle, “Göllerdeki köpüklenmeler zaman zaman gerçekleşebilir, hatta denizlerde de benzer durumlar görülebilir. Bu köpüklenmeler genellikle endüstriyel atıklar, kanalizasyon atıkları ya da doğal süreçler sonucu oluşabilir. Burdur Gölü’nde genellikle kış aylarında veya ilkbaharın başlarında bu tür köpüklenmelere rastlarız. Suyun soğumasıyla birlikte diatomlar ve alglerin parçalanması sonucu organik maddeler ve yağlar göl suyunda bir tür köpük oluşumuna neden olur. Burdur Gölü’nün yüksek pH seviyesi ve alkali yapısı, organik maddelerle alkalin maddelerin birleşerek köpükleşme sürecini tetikler. Dolayısıyla, göldeki bu durum normal bir süreçtir ve endişe verici değildir” şeklinde konuştu.

Haber-Kamera: Mesut MADAN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Her dışarı çıktığınızda başınız ağrıyorsa sebebi bu olabilir

Son zamanlarda dışarı çıktığınız anda baş ağrısı şikayetleriniz artıyorsa, sebebi sadece stres ya da yorgunluk olmayabilir.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir