Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD’ye Üretim Taşıyor: Tucson SUV Modelleri Artık ABD’de Üretilecek

ABD’nin otomotiv tarifelerindeki değişiklikler, otomobil üreticilerini harekete geçirdi. Bu kapsamda, Hyundai’nin de bazı Tucson SUV modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye taşıma kararı aldığı açıklandı. Aynı zamanda, şirket ABD’ye gönderilen bazı araçların üretim noktalarını Güney Kore dışına taşıyabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni ticaret politikalarının otomobil endüstrisinde önemli bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Trump yönetimi, otomobillere %25 oranında gümrük vergisi uygulamaya başlarken, otomobil parçalarına da benzer bir vergi getirme planında.

Hyundai’nin 21 Milyar Dolarlık Yatırım Planı

Hyundai’nin ABD’deki üretimini artırma hedefi dikkat çekiyor. Şirket, Georgia’daki tesislerinde üretimi artırmayı amaçlayan toplam 21 milyar dolarlık bir yatırım planını hayata geçirmeyi planlıyor. Ancak, bu yatırımın etkilerinin kısa vadede hissedilmesi zor görünüyor, çünkü fabrikaların kapasite artışı zaman alacak bir süreç ve şirketin tarifelerden kaynaklı yükü anında hafifletmesi mümkün değil.

Tucson üretiminin kısmen ABD’ye taşınması, Kuzey Amerika’da 3,1 aylık bir envanter birikimine neden oldu. Bu durum da Hyundai’nin üretim-doluluk dengesini yeniden düzenlemesi gerektiğini gösteriyor.

Hyundai’nin planları sadece üretimle sınırlı olmayacak. Şirket, ABD merkezli General Motors ile elektrikli ticari van ve kamyonet üretimi konusunda iş birliği yapmayı da değerlendiriyor.

Related Posts

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

İstanbul’da her 10 evden 4’ü hala sigortasız!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden deprem sigortalarına çevrildi. Yalova yüzde 83’lük oranla Marmara’da zirveye çıkarken, İstanbul’un sigortalılık oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasını aştı. Ancak hala milyonlarca konut sigortasız durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir